padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Belum Jatuh Cinta

Belum Jatuh Cinta

/ January 19, 2013 /
Bekerja di hari Sabtu yang disimbahi dengan hujan kurang produktif. Suasana hari Sabtu memang berbeza walaupun kelas seperi biasa. Minggu ini 19 Jan adalah hari bekerja di tempat aku bagi menggantikan cuti 25 Jan. Barulah boleh cuti panjang sikit dari Khamis sampai Isnin (24 - 28 Jan).

Aku berpeluang menyaksikan 2 perlawanan terakhir Johor Darul Takzim di Stadium Tan Sri Dato Hj Hassan Yunos, Larkin. Terbaru di mana pasukan JDT terikat 2 -2 dengan pasukan ATM. Corak permainan JDT tampak makin bagus tetapi tindakan penyudah masih belum berkesan.

Bukan kata aku beralih minat kepada pasukan JDT, tetapi aku cintakan bolasepak. Aku masih belum jatuh cinta dengan pasukan Johor walaupun 2013 adalah tahun ke lapan aku di bumi Johor. Kebangkitan semangat penyokong Johor kebelakangan ini adalah disebabkan perubahan yang telah dilakukan semata - mata demi kemajuan pasukan bolasepak Johor.


Aku berpeluang menyaksikan idola bolasepak aku, Safee Sali bermain di depan mata. Semasa di Selangor, aku tidak berpeluang menonton dengan kerap kerana faktor jarak dan juga kewangan. Bila dah ada depan mata, aku boleh kata ia sangat mengujakan.Cuma, bagi 4 perlawanan pertama ini, kelibatnya agak merudum dan aku yakin dan percaya Safee masih boleh melakukan sesuatu untuk pasukan JDT. 

Jumlah penyokong yang ramai dan 'kebanjiran' penyokong di stadium agak merunsingkan juga tapi itulah bolasepak. Ia sebagai sukan nombor satu maka tidak menjadi kehairanan kalau ada yang terpaksa berdiri, meringkuk, beriba dan mengintai di sebalik kepala sepanjang perlawanan.

Jersi Pasukan bolasepak Johor Darul Takzim
Jersi Pasukan Bolasepak johor Darul Takzim 2013

Tahun ini mungkin tambah lagi satu koleksi jersi bolasepak tempatan, JDT. Sebelum ini aku sudah memiliki 2 jersi original Selangor, 1 jersi original Perak dan satu jersi original Terengganu. Jersi original di Malaysia ini bukanlah mahal sangat berbanding jersi bolasepak antarabangsa. Jadi, jika anda peminat bolasepak tempatan ayuh teruskan memberi sokongan tidak kira apa jua jenis sokongan. Sekian.

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap