padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , , » Sweet September Lagi?

Sweet September Lagi?

/ October 2, 2016 /
Sweet September Padin!
Seperti blog entri tahun terdahulu, September banyak memberi cerita manis bagi diri PR. Begitu juga bagi tahun 2016 ini, satu lagi sejarah terakam pada bulan September.Walimatul Urus Padin & Ciktom
Alhamdulillah pada 17 September 2016 berlangsungnya majlis perkahwinan PR dan ciktom di Marang, Terengganu manakala 24 September majlis sambut menantu di Bota, Perak. Syukur dan lega majlis berjalan lancar seperti mana yang dirangka, hasil usaha ramai yang membantu dalam persiapan kedua - dua belah pengantin.

sambut menantu

Sekilas : Ciktom
Mengenai perihal ringkas pasangan PR, ciktom adalah seorang penulis blog sepenuh masa, dan blog kendaliannya ciktom.com merupakan nadi utama menjana pendapatan bagi Ciktom Global Resources. PR mengenali ciktom pada 2010 melalui laman blog.

photobooth pallet kayu

Projek DIY : Jimat Belanja, Kualiti Sama
1. Gubahan Barang Hantaran
Sepertimana majlis perkahwinan abang PR Julai lalu, gubahan barang hantaran adalah melalui hasil kerja tangan sendiri dan mastermind dalam gubahan ini adalah kakak kedua PR. Konsep minimalis moden menjadi pilihan untuk majlis kali ini.

gubahan barang hantaran

2. Set Pelamin @ Photobooth
Masih mengekalkan konsep pallet, namun berbeza dari sudut dekorasi dan  tema warna. Jumlah belanja dapat dijimatkan dengan mengguna semula peralatan sedia ada.

photobooth pallet kayu


Menu Istimewa
Hehee untuk kedua - dua lokasi, untuk makan beradab, menu istimewa adalah Sambal Tumis Ikan Bilis! Tak sangka apa yang PR idamkan suatu masa dulu menjadi kenyataan. Di Marang, sambal tumis pakej dengan petai. Pehh memang takde control dah di meja makan pengantin.

sambal tumis ikan bilis

Nota Kaki:
Mungkin banyak lagi perkara yang akan PR kongsikan pada blog entri mendatang, cukup sekadar ini sahaja untuk entri pertama bulan Oktober. Doakan kebahagiaan dan usia perkahwinan kami berkekalan sehingga akhirnya. :D

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap