padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Masak dan Makan

Masak dan Makan

/ December 9, 2012 /
Anda suka masak ke suka makan? Jawapan aku sendiri, aku suka makan je. Masak tu sesekali angin bertiup bolehla belasah masak nasi goreng ke, roti celup telur ataupun murtabak megi. Ekekee, makanan orang bujang je.

Bagi individu yang jarang memasak tu, kemungkinan ada 2 perkara, 
    i. Tahu memasak, tetapi malas
    ii. Tidak tahu memasak dan malas

Kategori yang kedua tu teruk sangat dah tu, kalau lelaki errr kira boleh terimalah kan, kalau perempuan... Berubahlah, hehee...

Bagi yang tak tahu memasak, jangan risau. Dunia belum kiamat untuk anda. Banyak cara untuk anda belajar memasak, yang paling hampir dengan anda ialah ibu anda. Mintalah khidmat nasihat dan tunjuk ajar, sediakan hidangan untuk keluarga dan sekiranya ayah anda menunjukkan tanda bagus, anda boleh tidur dengan mengukir senyuman.

Sumber : YatieMemories

Sekiranya anda sudah kehilangan ibubapa, jangan juga risau. Anda boleh pergi ke kelas memasak. Kos tinggi? Anda beli lah buku - buku resepi, dan kalau nak senang lagi, klik - klik internet dan boleh jumpa pelbagai website/blog masakan ni.

Antara blog masakan yang aku suka tengok dan ikut perkembangannya ada 2,
             i. Kak Yatie - Sinar Kehidupanku
             ii Kak Ita - Masam Manis

Sumber : Azlita@masam manis

Kejayaan mereka? hehehh, anda boleh rujuk sendiri jika anda mahu tahu, sebab aku pon dah lupa mana satu pautannya sebab entry mereka memang banyak.. Gambar - gambar makanan di blog tu memang perghhhhh la... rasa nak gigit je screen laptop. Kedua - duanya tinggal di Johor Bahru, tengoklah kalau ada rezeki, waktu dan ketika aku nak berjumpa dan aku nak request masakan yang sedap - sedap, hahah...

Jadi, bagaimana dengan anda? Sekali lagi aku tanya, suka masak dan makan, atau makan je macam aku... hehee

0 comments:

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap