padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Buka Mata Jangan Pejam

Buka Mata Jangan Pejam

/ December 18, 2012 /
Anda pernah membaca karangan autobiografi "Aku seekor Nyamuk"? Jika anda belum membacanya, anda mesti baca karangan tersebut dan jika anda sudah membacanya, bagosss!! Tepuk tangan banyak kali sebagai tanda anda sudah mengenali dan memahami kisah hidup seekor nyamuk.

Heheee kalau dikumpul, dilihat dan disimpulkan komen yang diterima dalam entri karangan aku seekor nyamuk, rata - rata memang tak sukakan kehadiran nyamuk. Nasib kau lah nyamuk....!

Tetapi, adakah anda sedar, di dalam kebencian dan kehinaan terhadap kehadiran nyamuk dalam kehidupan manusia, masih ada golongan yang mencari rezeki langsung dari kehadiran nyamuk ini. Pembuat kelambu, penjual ubat nyamuk malah katak juga dapat tempiasnya.

Sumber : link

Seiring dengan blog entri yang ditulis saudara Tehramuan, Layang - Layang Makan Kelkatu.

"Kadang-kadang kita merungut bila banyak kelekatu masuk ke rumah dan berterabur di atas lantai. Nasib tak baik jatuh pula ke dalam makanan yang terhidang. Kita menjadi lupa bahawa kejadian kelekatu adalah untuk menjadi rezeki kepada makhluk yang lain pula." Baca Lagi

Melalui pendapat peribadi, 
aku kata "setiap kejadian, ataupun setiap yang ada di alam semesta ini pasti ada rahsia disebaliknya, kalau kita tahu 1, mungkin ada 999 lagi yang kita tidak tahu. Memang nyamuk menyusahkan, tetapi janganlah merungut. Pukul dan bunuh sahajalah, bukan kena masuk penjara pun kalau bunuh nyamuk."

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap