padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Sedikit Demi Sedikit

Sedikit Demi Sedikit

/ October 8, 2012 /
"Sedikit demi sedikit, lama - lama jadi bukit". Masa kecil memang familiar lah peribahasa ni. Memang sesuai la dengan amalan menabung, untuk kegunaan masa mendatang. Dah dewasa pun, prinsip menabung perlu diteruskan, untung - untung kalau ada masalah mendatang atau perkara yang memerlukan, adalah sedikit simpanan.

Aku juga masih mengamalkan menabung ni, tapi tak besarlah jumlahnya. Pada kebanyakkannya, aku enjoy dan aku mengaku aku sedikit boros dan mudah berbelanja. 

Nampak baju cantik sikit, beli. 
Nampak kasut cantik, beli. 
Nampak kereta mainan cantik, beli. 
Nampak perempuan cantik, beli. 

Ok, aku tipu. Nampak perempuan cantik, aku teguk air liur.

Hmm, alang - alang kisah pertunangan aku upset, so simpanan yang ada tempoh hari aku joli sakan! Pergi melancong ke Paris, makan malam di Kota London dan mencari cinta di Bandung! Aisehhh rupanya gadis Bandung dah balik Malaysia. Penat - penat berjalan, rupanya semua yang dicari ada di Malaysia jugak.

Angan - angan aku 2012, menamatkan zaman bujang pada hujung tahun, tapi mungkin Dia Lebih Mengetahui, maka tertundalah hasrat tu. Satu lagi aku nak berpindah ke rumah sendiri, tapi sampai sekarang masih belum jumpa yang kena dengan hati. Ada yang murah, tapi jauh la dari tempat kerja, dekat dengan tempat kerja harga tak masuk akal pulak..

Sudahnya, aku mengumpul barang - barang dalam rumah je la dulu jawabnya. Benda - benda basic yang perlu ada untuk menceriakan hati di rumah. Bukannya aku tak mampu beli sebelum ni, tapi tulah, dah jadi Plan B.

Installer Bertauliah, :P

Best bila part movie dan siaran langsung bolasepak, tengok pula dalam tayangan HD, perghh memang dah macam panggung dah rumah sewa aku. Kadang - kadang bila dah larut malam, aku slowkan jugak la, takut jiran baling telur tembelang je depan pagar rumah aku. Tapi bila siang, aku belasah je, pasal orang sebelah pun asyik menyanyi je dari pagi. Nak berhujung minggu pun spoil.

Simple : Rumah sewa je

Terbaru, aku beli penapis air. Penapis air M6. Rakan sekerja aku memang dah lama menyarankan guna penapis air untuk minum di rumah, dan baru sekarang aku ambil keputusan membelinya.

Entri ini bukanlah aku sengaja untuk mengajak berbelanja cara aku. Memang ke laut lah jawabnya. Aku boleh berbuat macam ni sebab aku belum ada komitmen. Dan sebelum komitmen aku bertambah - tambah kemudian hari, apa salahnya aku berhibur untuk diri sendiri dulu?

Sedikit demi sedikit. Heheh,

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap