padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Koleksi Lukisan 2012

Koleksi Lukisan 2012

/ October 16, 2012 /
Bagi anda yang baru berkunjung ke blog ini, suka untuk aku menyatakan bahawa melukis adalah merupakan antara kegemaran aku di waktu lapang, kadang - kadang waktu tak lapang pun aku melukis juga. Asal sahaja ada pen dan kertas.

Jika di ikutkan aku dah banyak juga menghasilkan komik amatur, antara yang aku pernah hasilkan KBSM - Kenangan Budak Sekolah Menengah (ada 10 part rasanya), kemudian aku sambung dengan Once Upon a Time, sepatutnya dah masuk Bahagian 2 Episod kedua, tapi aku tiba - tiba rasa malas dan tidak berniat untuk meneruskan sambungannya.

Komik - komik ini tiada dalam simpanan peribadi aku, sebab aku dah hadiahkan pada individu lain, samada individu itu masih menyimpan atau membuangnya aku tak kisah pasal itu hak mereka. 2012 ni aku jarang dah melukis secara serius, tapi kadang - kadang mood melukis tu bertubi - tubi menghujani kepala hotak aku, maka aku pun melukis la jua.

Berikut merupakan antara koleksi lukisan aku, 2012.


Cubaan yang entah ke berapa kalinya aku melukis wajah perempuan, tapi masih ada "missing". Sepatutnya individu tu mirip pelakon yang memegang watak Phim (Ong Bak 2 & 3), tapi lain pula yang jadi, kui3..



Aku sememangnya tak pernah dapat melukis kereta, motor, lori, bas dan segala macam kenderaan bermotor dengan sempurna. Huhuu.. Gambar berwarna setelah mendapat sentuhan pakar..


Lukisan perspektif menggunakan 2 titik. Apa bendanya lukisan perspektif? Mana 2 titik? Cuba anda tenung, tenung dan tenung lagi. Kemudian anda pejam mata.... haittt jangan tidur! Cuba fahamkan sendiri ye, aku tak pandai nak explain bab ni..


Aku agak, 20 tahun dari sekarang fizikal aku akan jadi macam ni... Boleh?

Aku rasa setakat ini sahaja. Pada pendapat anda, aku sesuai untuk melukis jenis yang macamana? Permandangan? Manusia? atau lain - lain....

0 comments:

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap