padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Kata Dua : Susahnya

Kata Dua : Susahnya

/ June 10, 2012 /
Menurut PRPM, takrifan bagi "Kata Dua" agak menyeramkan juga. Ia berbunyi "tuntutan atau syarat oleh sesuatu pihak yang mesti dipenuhi oleh pihak penerima tanpa soal jawab (jika tidak sesuatu tindakan akan diambil terhadap pihak penerima)".

Apa yang hendak aku kisarkan dalam blog entri kali ini tidaklah se-serius takrifan berkenaan cuma dalam hidup ini kadang - kadang tidak terlepas daripada situasi kata dua. Bak kata, ditelan mati emak diluah mati bapa. Ada dua atau lebih perkara yang perlu dipenuhi dalam sesuatu masa dan di mana perkara itu sama pentingnya.

Aku pun tidak pasti kenapa perkara sebegini sering berlaku pada aku. Cuma apa yang boleh aku fikirkan, mungkin dalam beberapa keadaan ia berpunca daripada kealpaan aku sendiri dan memaksa untuk memilih jalan yang sukar dan bertindan.

Jika anda mengikuti coretan aku, berdasarkan entri Rancangan Tergendala, aku masih tidak berpeluang balik ke kampung. Ada sahaja perkara yang menjadikan aku berada dalam situasi kata dua seperti yang di sebut di atas sana. Minggu demi minggu, aku menangguhkan hasrat untuk pulang ke kampung.Terbaru, aku terpaksa batalkan juga sebab belum siap menanda kertas peperiksaan akhir pelajar.

Jersi MARA Johor masa Piala Dato KP, 2010

Minggu depan, 16 - 17 akan berkampung di KKTM Sri Gading untuk latihan pusat Kontinjen MARA Johor. Minggu hadapannya akan bergerak ke Bangi untuk Kejohanan Sukan MARA. Mungkin lepas sukan baru boleh balik kampung kot.. Harap - harap tiada apa - apa yang bertindan lagi.

Ini sekadar contoh sahaja. Masih banyak perkara lain lagi. Tetapi antara pilihan kata dua yang paling aku benci ialah " Jika awak sayang pada saya, awak lepaskan saya"... Falsafah mana yang di ambil? entahlah... mungkin terikut sangat Filem Hindustan atau drama Melayu hahahh...

Oklah, mata pun dah makin mengecil ni, penangan EURO 2012 la ni... Hahahh.. Untuk perkongsian, apa kata dua yang paling menyusahkan anda?? Cerita lah sikit, :D

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap