padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Rancangan Tergendala

Rancangan Tergendala

/ April 30, 2012 /
Malang tak datang tunggal. Itu yang dapat aku nukilkan dalam blog entri terakhir bulan ini. Entahlah, bukan sengaja aku menjaja cerita diri, cuma berkongsi apa yang aku lalui. Kita sebagai manusia biasa pasti ada ketidaksempurnaan dan cacat celanya, dan aku anggap ini dugaan dalam merencana hidup.

Aku terpaksa membatalkan perkahwinan aku ke suatu tarikh yang aku sendiri pun tak pasti. Pihak perempuan memutuskan pertunangan, dan keputusan itu aku terima dengan hati terbuka. Aku sendiri tidak pasti apa masalahnya, cuma kalau dia beriya - iya tidak mahu meneruskan perhubungan, aku boleh buat apa?Dari pihak aku, memang aku sudah memikirkan semasak - masaknya untuk hal ini, tetapi entahlah......... aku sendiri tidak tahu apa yang sebenarnya di fikiran pihak perempuan. Jika merasakan pertunangan suatu perkara yang boleh di ambil ringan, patutlah boleh buat keputusan sesuka hati.

Tinggalkan cerita itu. Rakan karib aku di kampung melangsungkan perkahwinan 29 April, Isnin dan Selasa aku cuti. Ingin sekali aku hadir ke majlis itu, dan bolehlah juga balik kampung melawat ibubapa di sana. Tetapi rancangan ini juga tergendala kerana kereta aku mengalami masalah overheating!

Setibanya di Johor Bahru, malang belum habis. Demam dan selsema datang menyerang........ ..........Sehingga aku menulis entri ini, aku masih belum cergas sepenuhnya.

Note : Berita gembira, aku terpilih mewakili MARA Johor dalam sukan Futsal untuk Sukan MARA, Jun ini.  

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap