padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Peneman Setia

Peneman Setia

/ April 14, 2012 /
Hmm.... April ini agak mencabar juga. Banyak perkara yang datang bertalu - talu, tidak sempat selesaikan satu perkara datang lagi perkara lain, lama - lama aku pun tak tahu apa yang patut aku fikir. Sampaikan aku bertanya pada diri sendiri "eh, aku da lunch ke belum ek?".....

Ke tepikan semua itu. Aku sudah berada di Johor semula, setelah tamat mengikuti Kursus Pemasangan NGV yang di sampaikan oleh Skill Trade Development bertempat di CIAST, Shah Alam. Umm, secara keseluruhan, objektif kursus tu tercapai, tapi bagi peribadi, aku dapat 2/5! Dari segi kemudahan penginapan, tip top dapat executive room, tapi bab makan, kureng sikit lah...

Mixer System for Electronic Fuel Injection Engine

Baik.

Teman setia ni selalu je di kaitkan dengan individu yang sentiasa ada dengan kita. Alah, bosanlah... cuba berkarya atas material yang lain pulak... Bukan apa, kita sering menganggap individu itu teman setia, tapi percayalah, selagi ada hati, selagi itulah ia bukan mutakhir... dan apa sahaja boleh berlaku sekelip mata. Kalau layan rock kapak, mesti familiar dengan lagu "Sekelip Mata Kau Berubah - Lestari".

Untuk menjadi pengisian dalam blog entri kali ini, aku kongsikan beberapa teman setia aku lah... Makna kata, kalau "teman setia" ini tiada, rasa macam...... aisehhhh.. ha, lebih kurang macam tu lah ye.... Yang pertama sekali, handphone. Perghhh, aku tak boleh bayang apa rasa kalau sekarang ni takde handphone.

Teman lain yang aku rasakan isitimewa, termasuklah laptop - tempat aku mengarang blog entri padinno.com, perkhidmatan jalur lebar, motor dan MyEG9!... Hahahaa aku tak pasti lah "mereka" ini setia atau tidak, tapi aku akan gunakan sampai noktah yang terakhir... Kalau dah sampai hujung nyawa pun aku masih guna, maknanya memang teman yang setialah tu, teman sampai hujung nyawa!

Kalau dah tak boleh berfungsi dengan baik, mungkin aku akan gantikan dengan yang baru. Masa tu, kalau nak keluar autobiografi "Aku sebuah Laptop Tua" ke, "Ada Yang Baru, Yang Lama Di Tinggalkan" ke, boleh je layan. hehee...

Nescafe Kopi Latte peneman di bilik, CIAST

Tetapi, ada satu lagi peneman aku yang paling setia.

Aku bukan penulis masyhur, bukan juga pelukis handalan. Cuma minat untuk menulis dan melukis memerlukan aku ilham yang kreatif, juga kritis untuk terus berkarya. Tahun - tahun kebelakangan ini, sentiasa ada di sisi segelas air Nescafe......konon boleh bagi ilham la kan bila minum Nescafe. Tapi, memang ya. Memandu, memulakan hari, memulakan melukis, menulis... semua itu di temani Nescafe.

Jadi,
apa peneman paling setia anda?? :D

1 comments:

wachak on: 16:56 said...

Setelah CPU mogok, peneman setia wa sekarang ni adalah cokia E72. Walaupun teknologinyer agak ketinggalan ... he33

tapi rasa nk tukar jer hp yg ada halia tu :p

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap