padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Apa Yang Di Cari?

Apa Yang Di Cari?

/ December 13, 2011 /
Emm, sebetulnya aku dah takde idea untuk kemaskini entri terbaru. Maklumlah dah hujung - hujung ni, dalam kepala fikirkan cuti je.. Berehat dan keluar dari kepompong sekejap takde masalah rasanya. Jadi, aku gunakan 6 Ideas for Blog Post untuk membuat kemaskini blog ini.


Bagi pengguna internet, mencari maklumat bukanlah perkara yang sukar masakini kerana semuanya boleh di dapati dengan mudah, mungkin dengan beberapa klik sahaja sudah dapat menemui apa yang di cari, apa yang di mahukan. Apa yang anda mahukan, cuma isi kata kunci (Keywords) di dalam kotak enjin carian, dan... walllaahh... berlambak - lambak keputusannya di page result.


Bagi pembina laman web, blog.... yang tipikal, akan sentiasa alert dengan kehadiran pembacanya. Paling koman pun, mesti ada rasa nak tengok statistik.. berapa jumlah pengunjung sehari, sebulan, popular post, bla.. bla.. hehee, mengaku atau tak, biarkan saja. Diri sendiri yang tahu kan? Hehehh..

statistik blog
Sumber : wowberita.wordpress.com

Bagi aku sendiri kadangkala aku periksa juga perkara biasa orang berblog. Berapa jumlah pengunjung, dari mana pembaca datang, apa yang di cari dalam blog ni, dan termasuk juga perkara teknikal yang tiada formula khusus seperti alexa rank, google PR, bounce rate dan beberapa perkara lagi.


Ya, ada 2 jenis pembaca yang dapat aku kenal pasti. Pertama, regular readers, yang hadir untuk perkembangan kemaskini terbaru.. Aku sangat menghargainya, sebab bukan mudah juga nak menarik pembaca berulang kali ke sini. Kedua, readers yang hadir menerusi enjin carian. Yang buat aku senyum, apa yang mereka cari dan singgah di sini.


Yelah, kalau boleh apa yang di cari dan di baca di sini boleh memberi manfaat dan kebaikan, motivasi... mengikut pandangan aku. Kan tak seronok kalau orang dapat ilmu "petua elak hamil" dalam blog kita, dan di gunakan petua itu untuk berzina? Contoh saja, ya?


Aku senaraikan sedikit kata kunci biasa yang kerap di cari pelawat, dan statistik untuk beberapa entri tumpuan.


"kepentingan menjaga kesihatan, bersyukur, cara melukis, kasut bola nike, persediaan perkahwinan, kepentingan ilmu pengetahuan, tips cemerlang SPM, kebaikan asrama"



Tajuk ArtikelPage Views
Kepentingan Menjaga Kesihatan6897
Tips Persediaan Kahwin3626
Nike Mercurial Victory Jadi Pilihan2135
Kepentingan Ilmu Pengetahuan1596
Sukan dan Kesihatan951
Cara Melukis Dengan Betul Siri 1889
Objek Pertama522

12 Dec 2011

Tak gempak mana, tapi aku berpuas hati rata- rata pembaca masih alert dengan kesihatan, dan ilmu pengetahuan selain carian lain yang menunjukkan minda pencari maklumat masih positif. Anda pula bagaimana, apa yang di cari?


Note | Dalam entry Nostalgia : Saudara, abang aku yang paling kanan, memakai spek hitam

0 comments:

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap