padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Pengalaman Pindah Rumah Baru

Pengalaman Pindah Rumah Baru

/ June 29, 2016 /
Awal Jun lalu, PR berpeluang melawat tapak rumah di Nusajaya. Bukannya jauh dari kediaman yang PR sewa sekarang, tetapi masa membantutkan niat yang telah dipasang. 

Kunjungan kali ini, PR boleh akses sehingga depan mata, kebetulan masa itu kerja - kerja meratakan jalan sedang berjalan. Melalui surat makluman terkini, jalan tersebut sudah siap di tar. Keterujaan dalam hati, susah nak digambarkan. Menghitung hari entah bila boleh menjejakkan kaki secara rasmi.

nusantara prima nusajaya

Melalui pengalaman rakan - rakan, memang banyak kos yang perlu disediakan untuk pindah masuk rumah baru. Huhuu... Kebetulan juga tahun ini PR merancang untuk menamatkan zaman bujang, jadi mungkin part dekorasi wajib saja dulu yang PR utamakan. Setakat kelengkapan asas dalam rumah, InsyaAllah set di rumah sewa ni masih elok dan berfungsi dengan baik.

nusantara prima nusajaya

Jika anda pernah berpengalaman pindah masuk rumah baru; tak kira yang betul - betul baru atau rumah terpakai, dan lagi molek kalau sama kondisi mahu mendirikan rumahtangga dalam sela masa yang sama, boleh kongsikan pengalaman anda di ruangan komen. Mungkin ada tips dan panduan yang bermanfaat serta boleh dijadikan rujukan.


Jadi, sekian sahaja. Mood nak beraya tak berapa lama lagi ni, kerja hakiki pon sudah diselesaikan. Jadi bolehlah bercuti dengan tenang dan menikmati sambutan Aidilfitri dengan riang gembira bersama keluarga. Ayuh, cari baju raya!

Blog Entri Berkaitan:

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap