padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » DAHLIA dalam kenangan

DAHLIA dalam kenangan

/ September 16, 2009 /

tanggal 22 mac 2009, Dahlia (yong), kakak sulung sulung aku kembali ke Rahmatullah pukul 12.30 pagi.... punca kematian samapai sekarang masih misteri...
xlah misteri mane.. cuma cara yong 'pergi' pun time tidur...
aku masa tu kat skudai lagi.. tengah buat final projek (psm)..
memang aku berjaga la sampai pagi kadang2 tapi malam tu kul 1 aku dah ngantuk..
dan aku tido... tapi dalam tido tu ade rase macam xbest je...
aku bangun... terus capai handset aku, and ade 44 missed calls.. huhu..
tengok list suma family aku yang try tepon aku kecuali yong...
bile aku baca mesej, aku macam tak percaya yong dah takde lagi...
mase tu taktau nak pikir ape.. aku kat johor sedangkan arwah kat penang..
klau naik bas confirm xsempat sampai kul 3...
mase tu, Tuhan je yang tau.. duit kat tangan ade dalam rm50 je..
dalam buntu tu, aku kejut kawan aku dan mintak tolong die drive samapai penang..
ni aku sebutkan nama diorang
KAIRUL HAFIZ dan NIK MOHD AZRIN
tima kasih la bebanyak kat korang..
kalau tak, taktau la cemane nak balik penang time tu..
gerak lepas subuh, sampai kl kul 11.. tukar keta
and terus gerak penang dan sampai kul 3..
alhamdulillah sempat gak la aku tengok arwah kali terakhir..
aku bukan lah nak cerita ape sangat, cuma nak berkongsi
yang kite ni bila2 mase je boleh 'pergi' tanpa sebarang tanda..
2 minggu sebelum tu, yong ade tepon aku dan kami berbual baik..
setahu aku dan family, yong xde pulk menghidap penyakit2 yang serius..
even suami dia pun bingung gak xdapat nak jelaskan pape..
tu la namanya ajal...
umm, raya kali ni pasti berbeza pasal dah kurang seorang ahli...
apepun, arwah ade 3 baby yang angat comel dan bijak..
yang kat atas tu anak sulung die umur 5 tahun..
aku cuma terpikirkan cemane la kalau diorang rindu umi diorang?
tu yang 5 tahun, ade yang 3 tahun dan ade yang 2 bulan
mase arwah meninggal...
huhu.....
umm kepada kite yang hidup ni, sama2 lah kite doakan arwah di tempakan di kalangan
hamba2-Nya yang solehah..
AL-FATIHAH

4 comments:

{ suvidha galaxy } on: 13:44 said...

Nice. Keep it up. I will come back again

Enjoy Baby Laugh

if this one makes you laugh more will follow.
Ravindra

{ ainul } on: 12:58 said...

no even a word can i say...
only my PRAY will be always with her,
she is an amazing daughter,a responsible sister,and a wonderful mother to them...
even i didn't know her much,but i know u'll also agree with me,
be strong dear n face this world cheerly..

mankete on: 01:53 said...

Allah swt lebih menyayangi hambaNya..
Mudah2an roh ditempatkan dikalangan org beriman..amin

Sedih aku baca entry ni din...

{ MissXYZ a.k.a Abaikan } on: 00:33 said...

xkan ade siapa yang menyangka kita akan mati mase bila....

moga dia ditempatkan dlm roh2 org beriman.

p/s: ko jgn buli ank2 beliau ok!!!

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap