padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Edisi Khas padinrose : 2016

Edisi Khas padinrose : 2016

/ December 31, 2016 /
Tak berapa lama lagi akan berakhir tahun 2016, dan seperti 4 - 5 tahun kebelakangan ini pasti banyak status rakan dan kenalan di media sosial berkait dengan kenangan 2016, azam 2017 dan seumpama. PR juga tidak mahu melepaskan peluang ini dan menitipkan sedikit sebanyak rangkuman 2016 dalam blog entri edisi khas ini.

2016 menyajikan pelbagai kisah dan cerita. Baik dari segi global mahupun kehidupan personal PR. Memandangkan blog padinrose.com merupakan blog genre personal, maka PR tidak berhasrat merangkumkan cerita global di luar sana. Kelihatan seperti syok sendiri, tetapi apa boleh buat, ini yang PR tulis selama ini. Hahahh


Penjenamaan padinrose.com
Rindu juga dengan domain padinno.com, tetapi beberapa restriction menyebabkan PR menggunapakai domain baru pada Februari. Mungkin tak lama lagi akan beralih ke hosting berbayar, bersama dengan sedikit perancangan pembaharuan.

Agak lama juga untuk terindeks di enjin carian google. Menuju ke penghujung 2016, padinrose.com berada di kedudukan 1,800,357 Alexa Traffic Rank (global) dan 21,870 (MY). Kata kunci masih belum signifikan tapi berdasarkan analisa Nov - Dec, Alexa Traffic Rank (global) menampakkan peningkatan sebanyak 44.1%.

Ilmu Perniagaan Internet
PR telah mengikuti 3 bengkel Ilmu Perniagaan Internet, 1. Roket Emel - Najib Asaddok; 2. FB Ads Kick Start - Mohd Shahaeil Nordin; dan Bengkel Bisnes Bersistem - Mohd Faizal Latip. Ilmu yang dipelajari adalah bagi membantu menyusun dan merancang perniagaan Ciktom Global Resources. Jika anda terbaca perenggan ini, doakan perniagaan Ciktom Global berkembang dan semakin maju.


Tamat Zaman Bujang
Alhamdulillah, PR menamatkan zaman bujang pada September 2016 dan pasangan PR adalah merupakan seorang blogger juga. Setakat ini, isteri PR menjadikan platfrom blog sebagai kerjaya utama.


Tambah Koleksi Honda
Rezeki kahwin barangkali, PR menambah koleksi Honda selepas Honda EX5(2008) dan Honda Civic EG9 (2011). Honda Odyssey Absolute RB1 menjadi milik PR Julai 2016, sesuai untuk kegunaan balik kampung (Johor - Perak atau Johor - Terengganu).


Tahun Baru 2017
2016 tampak kelihatan sempurna. Namun 365 hari itu bukan bilangan yang sedikit. Pasti ada juga calar di sana sini. Bagi 2017, PR berazam penuh untuk menurunkan berat badan. Sejak menyertai Cabaran Kurus 30 hari dan sehingga ke hari ini, berat PR adalah purata 82.5 kg. Obesiti melampau!

Tambahan pula, PR berhasrat untuk mewakili pasukan IKMJB FC dalam Sukan IKM KKTM Se-Malaysia ke-9 lebih - lebih lagi IKM JB sebagai tuan rumah bagi temasya sukan dwi-tahunan itu. Pasukan bola sepak IKMJB berpeluang mencipta rekod menang emas kali ketiga berturut - turut dan lebih manis menang di tempat sendiri. Pasti lebih seronok kalau PR masih berada dalam skuad emas tersebut.

Selain sukan, PR juga telah menyediakan sedikit perancangan perihal blog dan sekarang dalam usaha untuk mewujudkan web niaga. Harap - harap ia berjaya terlaksana sedikit masa lagi.

Akhir kalam, PR ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru kepada pembaca padinrose.com. Moga anda juga lebih sukses dan mencapai apa yang diharapkan.

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap