padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Causeway Scrabble 2011

Causeway Scrabble 2011

/ June 3, 2011 /
Selamat Datang Ke padinno.com


Setiap manusia akan mempunyai hobi. Pelbagai perkara boleh di jadikan hobi. Samada pergi memancing, berlumba, mengumpul model kereta mainan atau melukis, ia boleh di kategorikan sebagai hobi. Kalau suka mencari masalah, tidak pasti ia hobi atau bukan.


Buat masa sekarang, hobi aku bermain Scrabble. Kalau tidak bermain secara bersemuka dengan pihak lawan, aku akan bermain melawan komputer. :D (Ayat apa ni miahahaa). Kadang - kadang leka juga, sampai ke awal pagi masih lagi bermain.


Awal pembabitan, score aku hanya 1++, tapi melewati 2 bulan aku dah berjaya sampai 386 (markah tertinggi setakat ini). Berusaha untuk mendapatkan 4++! Heheh.. Ada yang mahu lawan ke?

scrabble result
keputusan scrabble
Kebetulan, semasa aku mencari - cari informasi tentang Scrabble, aku terjumpa suatu yang menarik. Ya. Causeway Scrabble Challenge 2011. Pertandingan Causeway Scrabble Challenge yang ke -10 akan diadakan pada 30 Nov - 4 Dis di Zon Regency Hotel, Johor Bahru.


Ia terbahagi kepada 4 bahagian, Premier, Master, Advanced dan Open. Kesemua bahagian akan bermain 45 pusingan dan hadiah memang lumayan. Tarikh tutup penyertaan adalah 9 Sep. Word Authority pula ialah Collins 2007, dan untuk mendapatkan maklumat lanjut, anda boleh melayari laman rasmi Causeway Scrabble Challenge 2011.


Hehehe aku rasa macam berminat, tapi peserta yang mendaftar mesti 'otai' lah! Kalau perkataan "aa", "lar", "hm" pun boleh di terima, rasanya lagi banyak perkataan aneh yang akan jumpa nanti. Entah kedudukan ke-1000 kategori Open pun tak merasa nanti :D


Okey. Sampai di sini sahaja. Kalau anda berminat, boleh lah mula berlatih, hafal perkataan - perkataan yang boleh dapatkan point tinggi, penggunaan huruf Z dan Q( 10 pts), J dan X(8 pts) dan K(5 pts). Jangan lupa perkataan yang mudah, contohnya "HA","YA", "BA" dan lain - lain, sebab perkataan tu boleh selit - selit.

Terima Kasih ~ Datang Lagi

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap