padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Derma Darah : Kepentingan dan Keperluan

Derma Darah : Kepentingan dan Keperluan

/ April 18, 2011 /

Selamat Datang Ke padinno.com


Kempen derma darah merupakan salah satu kempen yang sangat memberi kebaikan di samping mempunyai pelbagai kepentingan dan keperluannya masakini. Sering kita dengar atau terbaca di lapangan media, perihal mengenai kekurangan stok darah untuk pelbagai kegunaan.

Kepentingan Menderma Darah

Menderma darah ini bukan sahaja memberi manfaat kepada penerima, malah ia juga sangat penting dalam menjaga kesihatan penderma sendiri. Melalui pembacaan peribadi, pendermaan darah boleh meransang badan menghasilkan lebih banyak sel baru. Penderma akan lebih berasa segar kerana sel baru berkeupayaan membawa oksigen lebih baik berbanding sel lama.


Antara kepentingan menderma adalah dapat menyelamatkan nyawa seseorang tertutamanya mangsa kemalangan, pesakit yang menjalani pembedahan, ibu yang mengalami banyak pendarahan dan lain - lain perkara yang memerlukan darah.


kempen derma darah

Tarikh : 23 April 2011
Masa : 9.30 pagi - 5.00 petang
Tempat : TESCO Seri Alam


Kepada individu yang berhampiran, bolehlah hadir ke lokasi berkenaan dan menderma kerana darah anda sangat di perlukan. Sebagai senarai semak sebelum menderma, anda perlu pastikan anda sihat semasa hari menderma, bebas dari jangkitan, tidak mengambil sebarang alkohol, suntikan, pemindahan darah (6 bulan sebelumnya) dan beberapa perkara yang lain.


Apa kata orang, menderma darah merupakan tanggungjawab semua. InsyaAllah kalau tiada aral melintang, aku akan ke sana juga. Marilah menderma. :D

Terima Kasih ~ Datang Lagi

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap