padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » SEBALDI WEH..

SEBALDI WEH..

/ April 6, 2010 /
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera




Bercuti di kampung, tidak banyak perkara yang aku boleh buat selain makan, makan, makan dan makan lagi.. hee kat JB tak makan ke? keh keh tak lah, dah makanan tersedia, makan je lah..



Ok, tegak kepada titik [straight to the point] hahaha apa ke benda yang "sebaldi weh" tu? ha, tengok nih..











haha ini lah koleksi model kereta aku.. dah berbulan di tayang dalam almari kaca tu, kali ini aku nak basuh, bagi buang habuk, dan sentiasa nampak berkilat.. hehe cuci dengan sabun Daia tu.. "lupakan yang lain"..




Secara umumnya, aku dah mula mengumpul model - model ini tahun 1993.. model pertama yang aku beli adalah kereta Ford - kereta polis konon - konon cita - cita masa itu nak jadi polis.. lepas tu aku terus membeli dan membeli sampai la sekarang. ada la dalam 32 bijik kot.. nak tengok lebih lanjut, boleh klik sini atau Pages DIE-CAST MODEL kat atas tu..




Tapi, memandangkan koleksi sekarang model kereta pun dah tak cantik lagi, aku mencari model yang lebih kick lagi.. hasilnya, aku sekarang layan kereta yang berskala lebih besar iaitu 1:24.. setakat ni aku dah kumpul 3 buah model, semestinya Ferrari [Ferrari F50], Subaru Impreza WRX STi dan yang terbaru Mitsubishi Evolution IX. Harga RM 70 untuk sebuah..




[nota kaki : minat korang pulak macamane?]

2 comments:

{ Zikr the Jalanan Sepi Perantau } on: 23:34 said...

wah ,banyak koleksi bro... dulu ada simpan...tapi dah kena buang ngan mak..sebab menyemak je... isk2..

{ padin } on: 23:59 said...

aiseh sayang la macam tu.. dulu pun mak bising gak tapi simpan dalam kotak kasut so dia xbising la hehe disiplin lepas main simpan balik :)

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap