padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Jati Diri

Jati Diri

/ March 3, 2012 /
Kursus pertama yang aku ikuti bagi 2012 ini ialah Kursus Pemantapan Jati Diri, anjuran Institut Latihan Kecemerlangan MARA (ILKM) Jawi, bergandingan dengan Roza Nature Adventure & Enterprise. Tempat kursus ini di Pulau Pinang, dan dengan peluang yang ada sempat juga aku singgah di Bota.


Kursus 3 hari 2 malam ni, salah satu kursus untuk meningkatkan personal skill, yelah.. mungkin sudah melaluinya untuk beberapa kali, tetapi bak kata Jurulatih, En Rosli Siron, "Walaupun kita dah melaluinya, apa salah kita cuba mantapkan semula.. kita renew semula pelajaran kita yang terdahulu.."


Antara aktiviti yang ada semasa kursus tersebut:

1. Sesi pembentangan kumpulan (logo, nyanyian, sorakan)


2. Ceramah


3. Senaman Aerobik


4. Ujian Umur Fisiologi


5. Abseiling


6. Night Orienteering


7. Permainan komunikasi



Bagi aku, keseluruhan aktiviti best la, Instructor pun best, kelakar... tapi aku pun tak percaya aku boleh lakukan abseiling, sedangkan aku ni memang bukan penggemar tempat tinggi. huhhh...Serius, bila aktiviti macam ni, part ceramah la paling ........ZZZzzzzz... hah? Dah habis? ekekee....

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap