padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » andai ku tahu....

andai ku tahu....

/ January 8, 2010 /
hehe.. kenyang dah makan chicken chop tadi.. hangit pun kire boleh la.. umm, aku tulis ni bukan pasal nak cerita pasal ciken cop tu.. ha, ni aku nak cerita sket pasal senior2 aku kat opis..

cerita pasal apa? cerita pasal yang buruk2 ke? haha takde lah.. setakat ni ok je semua.. banyak yang diorang ajar pasal selok belok jadi seorang PLV nih.. senang cerita diorang ni tak lokek lah.. umm, aku rasa bukan ni isu yang aku nak bangkitkan.. heheh

isu yang aku cuba ke tengahkan, cabaran menguji minda.. ala, pendek kata, main teka teki la.. aku selalu gak mengajak diorang menguji minda yang kadang2 kita tak perasan, tak amik tahu perkara2 di sekeliling kita.. bukan bermakna apa2, cuma sekurang2nya dapat mendorong kita lebih peka dengan keadaan yang tak terduga..

ceh, apa aku melalut ni... haha.. bertubi2 la soalan aku tanya kat diorang, ada yang boleh jawab, ada yang suam2 n ada gak yang x berjawab.. hehehe... nak di pendekan lagi cite, tiba time aku plak kena soal.... soalan dia berbunyik "binatang apa yang boleh terbang dalam laut?"

ha? binatang terbang dalam laut? terkedu....... setahu aku term yang guna dalam laut/air ni berenang... puas gak la aku berpikir, susun semua binatang yang ada dalam laut...
tapi... hampeh.. xbetul...

last2, aku surrender.. malas nak pikir da.. sepanjang aku berkecimpung dalam dunia teka teki ni , aku xbole pikir langsung dah... so, dia bagitau jawapannya...

LALAT DALAM KAPAL SELAM...

cis... kena aku kali ni.. selalu aku kenakan diorang... hahahaha

2 comments:

Anonymous on: 12:15 said...

ai.. sampai keja ko men teka teki

Hana_86 on: 05:58 said...

membuka minda...
pe salahnya...
tp, insan yg bernama padin nie, x kering2 idea nak kenakan org...skali-skala biarla kau yg terkena. :)

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap