padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , , » Baju Raya : Beli Awal atau Lewat?

Baju Raya : Beli Awal atau Lewat?

/ June 13, 2017 /
Belum terlambat PR mengucapkan Salam Ramadhan kepada pembaca yang beragama Islam. Diharapkan kedatangan bulan mulia ini memberi pelbagai rahmat kepada anda.

Baju Raya : Beli Awal atau Lewat?
Bagi yang berkemampuan, pasti anda ingin mengenakan persalinan baru di Hari Lebaran kelak. Pelbagai warna, design atau busana menjadi pilihan. Semuanya adalah kerana ingin bergembira di Hari Raya.

Melalui pandangan peribadi, PR rumuskan ada baik buruknya membeli awal atau lewat. Apa yang menjadi pilihan PR? Sila baca sampai habis. Hehehe..

Beli Baju Raya Awal
Kelebihan : Banyak stok dan pilihan. Boleh dapatkan stok baru. Kalau nak tukar, senang. Tak perlu berasak - asak dengan pelanggan lain. Kualiti layanan staf terbaik. Kurang risiko kesesakan - parkir.

Kekurangan : Mungkin terlepas promosi hebat. Ada design terbaru yang lewat dipromosikan (kes tukang jahit supply lewat la ni).

Beli Baju Raya Lewat
Kelebihan : Berpeluang menikmati promosi berganda. Peluang diskaun gila - gila. Peluang beli baju melayu PERCUMA samping (contoh).

Kekurangan : Pilihan tak banyak. Saiz banyak yang tak kena. Dapat baju display. Kualiti layanan rendah (staf sibuk dengan pelanggan lain). Berasak - asak dan risiko kesesakan  - parkir.

Promosi Raya KACAX by Busana Jamilah
Masih ingat lagi promosi KACAK (2016)? Kurta yang mendapat sambutan (disclaimer : Pelanggan Angsana Mall Johor Bahru) pada tahun pertama diperkenalkan. Tahun 2017, KACAX tampil dengan 5 rekabentuk fesyen yang lebih menawan.


Koleksi Kurta Rovigo (Teluk Belanga / Cekak Musang)

Koleksi Kurta Modica, 5 pilihan warna dengan kemasan floral di dada dan inside cuff

Koleksi Getxo (Teluk Belanga / Cekak Musang)

Koleksi Kurta Zamora (L), material Linen

Koleksi Zamora (P)

Koleksi Baju Kurung Jasmine

Pasaran kali ini bukan sahaja tertumpu kepada pelanggan Angsana Johor Bahru, tetapi kini lebih terbuka kepada pelanggan atas talian. Layari website niaga Busana Jamilah. Anda juga boleh melayari akaun media sosial fb Butik Busana Jamilah.Nota Kaki:
PR memilih untuk membeli baju raya awal. Boleh fokus benda lain pula sempena menyambut Hari Lebaran yang bahagia. 

0 comments:

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap