padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

Bawa Kesayangan Jalan - Jalan

/ March 25, 2015 /
Cuti hujung minggu yang panjang membolehkan kita keluar sekejap darihal tempat kerja dan memusatkan perhatian kepada aktiviti peribadi yang boleh mendatangkan keseronokan. Statement aku ni boleh juga diguna baik kepada yang dah berkeluarga mahupun yang masih bujang.

Cuti 4 hari bermula Jumaat, aku manfaatkan untuk memberi sepenuh tumpuan kepada kesayangan. Kalau tak dirapi, tak diteliti payah pula kemudian hari. Hehee..

Honda Civic EF diecast

Mitsubishi IX diecast
Turun padang untuk cubaan rally

Mitsubishi IX diecast
Berehat sebentar dikelilingi flora yang pelbagai

Mitsubishi EVO X diecast

Mitsubishi EVO X diecast

Basuh Kereta diecast
Mandi - Manda

konvoi parking
Menanti hujan teduh

Vespa diecast

Vespa diecast

Honda Civic EF diecast


Abes cerita. Sambung kerja semula. 

Nike Mercurial Vapor CR7

/ March 23, 2015 /
Kenangan manis menjulang emas di Jasin pada Mac 2014 belum dapat dilupakan, tapi aku terus mencari kasut bola baru untuk penyesuaian pada Temasya Sukan 2016 akan datang.

Kenangan Nike Mercurial Velloce Firm Ground (FG) aku abadikan dalam gambar sahaja, dan tiba masa aku menggunakan model terbaru, Nike Mercurial Vapor CR7.

Nike Mercurial Velloce, Mac 2013

Ini bermakna, kasut bola ke-7 aku masih lagi kekal dengan jenama Nike (Mercurial). Kasut ini dibeli dengan harga RM329. Setakat ni semua kasut dengan modal sendiri. Belum ada penaja. Kehkeh..

Pelbagai jenis barangan dan jenama dijual di Al-Ikhsan Mega Store yang baru sahaja dibuka di Bandar Baru UDA, Johor Bahru. Pening juga nak buat pilihan dan akhirnya sepatu hitam ini jugalah yang menjadi pilihan.

Nike Mercurial Vapor CR7, Februari 2015

Sedikit info berkaitan Al-Ikhsan Mega Store:

Lokasi : No. 2 & 4, UDA Business Centre, Jalan Padi Emas 1/4, Johor Bahru

Aras Bawah : Barangan Wanita & kanak - kanak
Tingkat 1 : Pakaian larian, bola keranjang & sandal
Tingkat 2 : Ragbi, sukan permotoran, fesyen
Tingkat 3 : Bolasepak dan futsal

Ayuh, kita bersukan!

Pendakian Kinabalu

/ March 2, 2015 /
Genap 2 tahun dari tarikh aku menjejak kaki ke Sabah, kali ini 2015 aku datang sekali lagi dengan harapan untuk menawan puncak Kinabalu. 4095.2 m dari paras laut.

Pergi dengan misi menawan Kinabalu bersama 29 anggota kerja MARA yang lain, bermula 26 - 30 Januari 2015. Dah sebulan lebih? Dah basi? Takpe.. Kongsi saja.

Bermula di Timpohon Gate jam 930 pagi, 28 Januari. Bagi 6 km yang pertama sebelum singgah di Laban Rata, ambil masa dari jam 9.30 sehingga 5 petang. Bagi yang luar biasa fit, mungkin boleh lagi awal, cuma makanan di Laban Rata hanya disediakan selepas jam 4.

Sambung lagi pendakian jam 2.30 pagi, 29 Januari dan sampai ke puncak jam 6.45 pagi! Turun semula dan sampai ke Timpohon Gate jam 5 petang.. Hahahahaa... Lama tak lama lah, lutut dah rasa nak tercabut. 

Tiba di Johor Bahru semula hari Jumaat dan Ahad dah mulakan tugas semula. Badan sakit - sakit? Adatlah tu..... Jom layan gambar.

Memakai ID pendakian


Bekas Ketua Program aku dulu..

Layan

Antara laluan mendaki

Lagi laluan mendaki

Ambik nafas dulu..

Hidupan di KM.5

Satu - satunya gambar yang aku sempat ambil di puncak

Kami di puncak!

Terbaik lah malim gunung!

Sekian.
 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap