padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Kereta Pertama

Kereta Pertama

/ June 21, 2011 /
Selamat Datang Ke padinno.com


Dulu Lain, Sekarang Lain....
Frasa yang biasa kita dengar, dan pernah di popularkan menerusi lagu Tan Sri SM Salim. Kalau di lihat, memang banyak perspektif yang boleh kita ambil menerusi frasa ini. Ia boleh juga di samakan dengan penghijrahan - berubah kepada yang lebih baik; atau sebaliknya.


Bercerita mengenai kereta, agaknya sedia maklum hobi aku mengumpul model kereta mainan sejak umur 7 tahun lagi, dan sehingga kini aku masih dengan hobi tersebut. Langsung, dari frasa dulu lain sekarang lain, dulu aku hanya mengumpul model kecil berskala 1:60 tapi menginjak masa, sekarang aku lebih gemar mengumpul model berskala 1:24 atau lebih besar.


mitsubishi lancer evolution

Tiba masanya nanti, aku akan membeli kereta berskala 1:1, dan pastinya itu kereta pertama aku. Berkenaan kereta pertama, kalau dahulu aku berminat sangat dengan BMW, tapi semakin menginjak masa, minat aku kini hanya pada Honda, mungkin Honda Civic. FD? Type R? err.. kewangan tak mengizinkan, Honda Civic EG 9, mungkin!


Sambil bergerak satu persatu ke blog rakan - rakan, aku bersua dengan suatu giveway yang amat menarik minat dan perhatian aku. CONTEST | Gempak DLSL 2011. Soalannya mudah, hanya meneka skala kereta tersebut.


contest gempak

Jawapan : Skala 1 : 24


Sedikit informasi. Terma dan syarat boleh rujuk di CONTEST | Gempak DLSL 2011. Tarikh tutup 10 Julai 2011, 12 tgh malam. Hadiah yang di tawarkan memang lumayan hee..


Note | Ismail N, tak dapat no 1, no 2 pun jadilah hehee..

Terima Kasih ~ Datang Lagi

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap